Bistandsrelatert sommerjobb

Vi i IUG ønsker å være et bindeledd mellom studenter og bistandsrelaterte organisasjoner. På denne siden informerer vi om prosjekter og samarbeidspartnere som er aktuelle for sommeren 2019. 

Det vil også være mulig å finne informasjon om frivillig arbeid som vi i IUG NTNU går god for.

 
 
Logo-Multiconsult-2016.png

SOMMERPROGRAM FORNYBAR ENERGI

Multiconsult utlyser 15.januar 4 stillinger i sitt sommerprogram på Fornybar Energi.

I 2019 arrangerer Multiconsult en sommerjobb hvor du får muligheten til å bruke dine ferdigheter i et reelt prosjekt. Vi søker fire studenter til et spennende internasjonalt fornybar energi-prosjekt i et av landene vi har prosjekter.

Søk før 25. februar

 

Frivillig arbeid:

apters.png

APTERS Zambia - Appropriate Paper Technology

Appropriate Paper Technology (APTERS) ble stiftet i 1990 og holder til i Lusaka, Zambia. Organisasjonen jobber med å lage apparater til barn med bevegelsesvansker slik at de lettere kan bevege seg. Apparatene lages av resirkulert papp og papir, slik at APTERS kan skreddersy apparatene til barna billigere enn tilsvarende produkter.

 

APTERS kan ha 5-8 frivillige som vil jobbe kl.8-16 mandag til fredag, i likhet med de ansatte i organisasjonen. De frivillige vil bli satt til å gjøre forskjellige aktiviteter knyttet til den daglige produksjonen av apparatene, og muligens leveranse. Reise, kost og losji må dekkes av de frivillige, men APTERS har tilbudt seg å være behjelpelig i å finne passende bosted for oppholdet.

 

Ønsker du å reise gjennom IUG med andre norske studenter er søknadsfristen 31.mars. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har noen spørsmål om prosjektet.  

 

Facebookside: https://www.facebook.com/APTERS-420149774733805/  

Kontakt IUG: org-ntnu@iug.no

 
Peru+Luz+Esperanza.png

PERU LUZ ESPERANZA

Peru Luz de Esperanza er en privat, non-profit organisasjon som ble etablert i desember 2006. Her kan man jobbe frivillig innenfor mange spennende og meningsfulle områder. Noen eksempler er enkel konstruksjon, undervisning for barn og solcellepanel. De frivillige må selv betale for mat, bo og flybilletter.

Minstekravet for opphold er én uke, men ellers er både tidspunkt og varighet fritt. Ønsker du å reise gjennom IUG med andre norske studenter er søknadsfristen 31.mars. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har noen spørsmål om prosjektet. 

NB: Du vil ikke få lønn for denne turen og reise er ikke inkludert. Dette er likevel en kjempemulighet for å gjøre en forskjell!

Hjemmeside: https://www.peruluzdeesperanza.com/

Kontakt IUG: org-ntnu@iug.no