Utlysning: Overlevering av solcelleanlegg til sykehus i Rotifunk, Sierra Leone

Foreningen Haugesund-Rotifunk (HR) har vært med på å gjenoppbygge et nedlagt sykehus i Rotifunk i Sierra Leone siden 2005, og det ble offisielt åpnet i 2014. Sykehuset har et problem med energiforsyning, og de har nå som mål å få installert et solcelleanlegg (PV). Metodist Church (US) har tatt over driften av sykehuset, men Haugesund-Rotifunk har tatt ansvar for å prosjektere, kjøpe inn og installere solcelleanlegget. Ingeniører uten grenser Haugalandet (IUG) har hatt oppgaven med å assistere HR for å komme fram til en teknisk løsning i forbindelse med dette prosjektet. 

Mer informasjon om Haugesund Rotifunk på nettsidene: http://rotifunk.no/om-oss/ 

HR har nå bestilt et PV-anlegg fra Energy for Opportunity (EFO), en lokal leverandør i Freetown i Sierra Leone. PV-anlegget er en kopi av tidligere levert anlegg fra EFO og vil gi 20 kW, 230V 3 fase som skal kobles opp mot det eksisterende elektriske anlegget på sykehuset. IUG har hatt rollen som faglig kontrollør av tilbudet fra EFO. 

Oppdraget
IUG søker en elektroingeniør, helst med kompetanse på PV-anlegg. EFO er ansvarlig for selve installasjonen av anlegget, mens IUG sin rolle vil være å assistere Rotifunks sykehusledelse med tekniske avklaringer som trengs i slutten av installasjonsperioden, og spesielt ved overleveringen av anlegget. I tillegg til stillingen i denne utlysningen, deltar to elektroingeniør-studenter fra Høgskulen på Vestlandet.

Ønsker du å vite mer? Ta en titt på hele utlysningen her!