Farvel for nå IUG Norge!

Dessverre var 1. august min siste dag som daglig leder for Ingeniører Uten Grenser Norge (IUG). Det har vært et tøffe, men veldig morsomme 18 måneder siden jeg startet - nå er det tid for å forlate Norge i et kort periode for å besøke familien min i Australia!

IUG Norway members together with Luke Dokter (far right)  in Uganda participating in the Humanitarian Engineering in Practice field work.

IUG Norway members together with Luke Dokter (far right)  in Uganda participating in the Humanitarian Engineering in Practice field work.

Mye har skjedd i IUG siden stiftelsen i 2011, og organisasjon går nå inn i en ny fase med en ny daglig leder og styreleder fra og med den 1. august. Etter nesten 4 år er det er kanskje på tide at noen andre tar en mer sentral rolle og jobber videre med å engasjere enda flere medlemmer, jobber med flere prosjekter og hjelper ingeniører i Norge til å bruke kompetansen sin til å lindre nød verden over.

Jeg holder fast på at ingeniører skal ikke bare være med, men faktisk være i frontlinjen når det gjelder å finne løsninger på de utfordringene som verden står ovenfor i dag.  Men for å få det til må vi fortsette å ikke kun se på det tekniske, men må forstå hvordan utfordringer som klimaendringer, konflikt og overbefolkning i byer etc påvirker ikke bare oss her i Norge, men mennesker verden over. For meg er dette rollen til IUG.

Som daglig leder har jeg vært heldig nok til å besøke alle avdelinger og treffe mange medlemmer, og jeg er alltid like imponert over det dere får til på frivillig basis. Det er dere som gir meg tro på at IUG skal vokse og gi enda flere muligheter til å lindre nød. Det er særlig studentene på universiteter som imponerer meg mest. Dere er fremtiden, og etter å ha jobbet sammen med dere er jeg mer enn optimistisk på at vi klarer å redde verden i fremtiden for alle mennesker.

Jeg var også heldig nok til å være med 10 av dere til Uganda i mai hvor vi gjennomførte vårt første ”Humanitarian Engineering in Practice” feltkurs. Dette kurset har vært min drøm siden vi startet IUG, og å se det gjennomført med så mange flinke folk var fantastisk. 

Jeg kommer til å følge med IUG og alle dere som er involvert mens jeg er borte og kommer nok til å engasjere meg på en eller annen måte.  Jeg ønsker lykke til videre, spesielt Bjørn Nissen som overtar etter meg og Leiv Erik Ødegaard som fra 1. august er ny styreleder. 

Drop me a line if you are down under…

Takk for nå,

Luke Dokter