Back to All Events

Mapathon med Ingeniører Uten Grenser NTNU og Asplan Viak

forsidebilde med asplan-min.gif

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/353032351817457

Ingeniører Uten Grenser NTNU inviterer i samarbeid med Asplan Viak til mapathon på Gløshaugen onsdag 4. oktober. Dette er et arrangement der du i løpet av to korte timer får bidra på et aktuelt og viktig bistandsprosjekt, samtidig som du er sosial og spiser pizza!

Under mapathonet ønsker vi å kartlegge utsatte områder som har vært utsatt for katastrofer eller trenger bistand. Du trenger ingen forkunnskaper for å bli med på kartleggingen, da det vil være en gjennomgang av hvordan og hva som skal gjøres i starten av arrangementet.

Denne gangen har vi også med oss Hans Olav Myskja fra Asplan Viak som skal snakke litt om deres arbeid med GIS/geodata, samt deres internasjonale virksomhet gjennom NORPLAN AS.

Om Missing Maps: 
Missing Maps er et internasjonalt bistandsprosjekt som baserer seg på å kartlegge områder utsatte for katastrofer og nød. Vi tar i bruk gratissystemet OpenStreetMap der man bruker data og satellittfoto for å tegne opp infrastruktur og bygningsmasse/landareal. Dette blir videre brukt som et redskap for bistandsaktører på bakken (Røde Kors, Leger Uten Grenser osv.). På denne måten kan enkeltpersoner få mulighet til å bidra direkte og enkelt ved å kartlegge de mest utsatte stedene i verden. På arrangementet vil det bli gitt grunnleggende innføring, og dermed kan alle gjøre en liten innsats når som helst, hvor som helst! 
Les mer på http://www.missingmaps.org/

OBS! Husk å ta med egen PC, og gjerne datamus.

Dersom du ønsker å være forberedt og klar til å mappe med en gang du kommer kan du gjøre dette:
- Lage en brukerkonto på https://www.openstreetmap.org/login
- For å få rask innføring i hvordan man mapper, sjekk ut
http://www.missingmaps.org/contribute/ og/eller http://mapgive.state.gov/learn-to-map/